Založit účet

Nákupní košík

Zavřít

Žádné produkty v košíku.

Escargots - Šnečí maso - Šneci s chorizem a rajčaty

1

Šneci s chorizem a rajčaty

 Suroviny

  • 30ks šneků,
  • 25g cibule,

  • 150g chorizo,

  • 1ks menší cayenská paprika,

  • 2 stroužky česneku,

  • olivový olej,

  • 50g cherry rajčata,

  • 25g polpa di pomodoro,

  • sůl,

  • pepř,

  • čerstvá pažitka.

 Příprava

  1. V hrnci zpěníme na olivovém oleji cibuli, česnek a cayenskou papriku.
  2. Přidáme vařené šneky a společně směs orestujeme.
  3. Přidáme cherry rajčata a opět zvolna opečeme.
  4. Směs doplníme polpa di pomodoro a lehce podusíme.
  5. Nakonec přidáme čerstvou pažitku a dochutíme.
  6. Podáváme s bílým pečivem.
Escargots - Šnečí maso

2

Šnečí ragú

 Suroviny

  • 400g konzervovaných šneků,
  • 150g řapíkatého celeru,

  • 150g červené a zelené papriky,

  • 500ml červeného vína,

  • 4 žampióny,

  • 2 lžíce dijonské hořčice,

  • 3 lžíce rajského protlaku,

  • 3 lžíce olivového oleje,

  • sůl,

  • mletý bílý pepř.

 Příprava

  1. Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme.
  2. Jakmile se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici.
  3. Na větší kostky (asi dvoucentimetrové kousky) si nakrájíme papriky a celer a rozpůlíme žampiony.
  4. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme.
  5. Při dušení doléváme zbytek červeného vína.
  6. Ke konci musíme dbát na to, aby se odpařila část tekutiny a ragú mělo hustší konzistenci.
  7. Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou, případně zalité smetanou.
Escargots - Šnečí maso

3

Těstoviny se šnekama a munster geromé omáčkou

 Suroviny

  • 40ks šneků,
  • 400g smetany,

  • 4g rozmarýn,

  • 4g sůl,

  • 30ml Chardonnay vinegar,

  • 100g Munster geromé sýr.

 Příprava

  1. Smetanu, rozmarýn a sůl zavaříme a necháme zakryté pokličkou luhovat asi 5minut.
  2. Poté vycedíme.
  3. Přilijeme Vinegar (směs však nevaříme, aby se neztrácela chuť!), přidáme sýr a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
  4. Přidáme vařené šneky a připravenou omáčku zamícháme do domácích kvalitních těstovin.
  5. Hotové jídlo můžeme dozdobit zlehka opečenou cuketkou, případně lístky špenátu.
Back to Top