
1
Šneci s chorizem a rajčaty
Suroviny
- 30ks šneků,
25g cibule,
150g chorizo,
1ks menší cayenská paprika,
2 stroužky česneku,
olivový olej,
50g cherry rajčata,
25g polpa di pomodoro,
sůl,
pepř,
čerstvá pažitka.
Příprava
- V hrnci zpěníme na olivovém oleji cibuli, česnek a cayenskou papriku.
- Přidáme vařené šneky a společně směs orestujeme.
- Přidáme cherry rajčata a opět zvolna opečeme.
- Směs doplníme polpa di pomodoro a lehce podusíme.
- Nakonec přidáme čerstvou pažitku a dochutíme.
- Podáváme s bílým pečivem.

2
Šnečí ragú
Suroviny
- 400g konzervovaných šneků,
150g řapíkatého celeru,
150g červené a zelené papriky,
500ml červeného vína,
4 žampióny,
2 lžíce dijonské hořčice,
3 lžíce rajského protlaku,
3 lžíce olivového oleje,
sůl,
mletý bílý pepř.
Příprava
- Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme.
- Jakmile se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici.
- Na větší kostky (asi dvoucentimetrové kousky) si nakrájíme papriky a celer a rozpůlíme žampiony.
- Přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme.
- Při dušení doléváme zbytek červeného vína.
- Ke konci musíme dbát na to, aby se odpařila část tekutiny a ragú mělo hustší konzistenci.
- Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou, případně zalité smetanou.

3
Těstoviny se šnekama a munster geromé omáčkou
Suroviny
- 40ks šneků,
400g smetany,
4g rozmarýn,
4g sůl,
30ml Chardonnay vinegar,
100g Munster geromé sýr.
Příprava
- Smetanu, rozmarýn a sůl zavaříme a necháme zakryté pokličkou luhovat asi 5minut.
- Poté vycedíme.
- Přilijeme Vinegar (směs však nevaříme, aby se neztrácela chuť!), přidáme sýr a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
- Přidáme vařené šneky a připravenou omáčku zamícháme do domácích kvalitních těstovin.
- Hotové jídlo můžeme dozdobit zlehka opečenou cuketkou, případně lístky špenátu.